SheLaLe_68 Prenses
![Prenses Prenses](https://2img.net/r/ihimizer/img517/1727/12795762ru4.gif)
Mesaj Sayısı : 161 Rep : Ruh Hali : ![Zeytinyağlı Yaprak Sarması.. Anlayi10](https://i.servimg.com/u/f48/12/18/08/30/anlayi10.gif) Tuttuğu takım : ![Zeytinyağlı Yaprak Sarması.. Fenerbahce](https://2img.net/h/www.platformhaber.com/kategori/spor/fenerbahce.gif) Aktiflik : ![Zeytinyağlı Yaprak Sarması.. Reputationposao6](https://2img.net/r/ihimizer/img129/892/reputationposao6.gif) Rep : 2 Reputation : 2 Kayıt tarihi : 02/01/09
![Zeytinyağlı Yaprak Sarması.. Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | Konu: Zeytinyağlı Yaprak Sarması.. C.tesi Ocak 03, 2009 10:17 am | |
| Malzemeler.. 1 su bardağı pirinç, 1 kepçe zeytinyağı, 1-2 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, Maydonoz, nane, karabiber, tuz, 1/2 kg asma yaprağı, 1 su bardağı kaynamış su Hazırlanışı.. 1-2 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 kepçe zeytin yağıyla kavurun. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanlara ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra salçayı da ilave edin. Biraz çevirdikten sonra 1 bardak suyu ve tuzunu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyu çekince sırayla incecik kıydığımız maydonozu, naneyi, karabiberi,atıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Sarılmış yaprakları tencerenize dizin eğer bozuk yapraklar varsa tencerenizin dibine koyun. En üste halka şeklinde dilimlenmiş limon kayun, sarmaya çok hoş bir ekşilik veriyor. Tencereye yeteri kadar su ilave edip üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirin. Yaprakların patlamaması için tencerenize sığabilen bir porselen tabak koyun sonra kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tencerenizde bir yarım saat demlenmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine limon dilimleriyle süsleyin. Afiyet Olsun.. ![Zeytinyağlı Yaprak Sarması.. Yapraksarmasji5](https://2img.net/r/ihimizer/img140/9933/yapraksarmasji5.jpg) | |
|